Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@13:44:36 GMT

رودخانه کرج در خطر زیست محیطی قرار دارد

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۵۶۱۹۷

مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست گفت: با توجه به طرح آبگیری تونلی که آب رودخانه کرج را به شمال تهران انتقال می‌دهد، در واقع این پروژه حدود ۱۲ سال پیش طراحی شده است که این طرح از طرف وزارت نیرو به محیط زیست ارائه شد. مسعود باقرزاده کریمی مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست در گفتگو با میزان گفت: طرح آبگیری تونلی که آب رودخانه کرج را به شمال تهران انتقال می‌دهد دارای دو سناریو بوده است، سناریوی اول این رود در جریان طبیعی رودخانه بوده است که از کرج به تهران منتقل می‌شود؛ که این منطقه حدود ۱۱۰۰ ارتفاع دارد که به خاطر آلودگی رودخانه این مسیر را طی میکند، که اگر آلودگی نبود یعنی رستوران‌هایی که در اطراف رودخانه ساخته شده اند که آب فاضلاب آن‌ها به این رودخانه منتقل می‌شود و باعث آلودگی آب این رودخانه می‌شود رودخانه مسیر اصلی خود را دنبال می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: از طرف دیگر اگر مدیریت آب رودخانه از نظر رفع آلودگی در جهت درستی بود یا انجام می‌شد، محیط زیست اطراف این رودخانه دچار خسارت‌هایی جبران ناپذیر نمی‌شد و همچنین رودخانه به جریان خود ادامه می‌داد و مردم تهران هم از حق آب رودخانه استفاده میکردند.  
مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست گفت: چندسال گذشته وزارت نیرو مواردی را مطرح کرد، که این آبی که در رودخانه جریان دارد آلوده می‌شود اگر این آب را از ارتفاع ۱۱۰۰ متری بالا برده با صرف هزینه و انرژی بسیار با پمپاژ کردن و دوباره این آب را از آن ارتفاع به پایین ما آورند. برای جلوگیری از صرف هزینه‌های بسیار و آلوده نشدن آب رودخانه که این بدون آلودگی آب شرب شمال تهران تامین شود.
وی همچنین در خصوص طرح تونل ادامه داد: طرح تونل، پروژه‌ای بود که از آلودگی آب رودخانه جلوگیری میشد و اب رودخانه با نیروی ثقل خود به حرکت در می‌آید و نیاز به صرف انرژی نیست. وای از طرف دیگر سازمان محیط زیست مخالف زدن تونل بود و معتقد بود که زدن تونل برای انتقال آب، اگر قرار است همه آب رودخانه از تونل منتقل شود، پس حق آب رودخانه چه میشود و دیگر اینکه از منطقه‌ای که گذر می‌کند، منطقه حفاظت شده البرز مرکزی است و با خسارت‌های جبران ناپذیری بر محیط زیست محدوده اطراف رودخانه زده است و همچنین نخاله‌هایی که از فرایند زدن تونل بوجود آمده است در کجا این نخاله‌ها را تخلیه میکنند یا انتقال میدهند در درون رودخانه یا اطراف آن که خود آسیب‌های زیست محیطی بسیاری را بهمراه دارد.
باقرزاده کریمی عنوان کرد: در مورد رودخانه هم قرار بر این شد که حق آب رودخانه به طور کامل حفظ شود. حدود ۶۳ یا ۶۴ میلیون مترمکعب باید از سطح برود که بعد‌ها وزارت نیرو تشکیک غیرکارشناسی شده ایجاد کرد، محیط زیست با سوالاتی از قبیل اینکه این ۶۳ میلیون مترمکعب سالانه چگونه توزیع خواهد شد که هم نیاز زیست محیطی برطرف شود و هم برای رستوران‌هایی که کار گردشگری در آن مناطق دارند، جریان رودخانه باید وجود داشته باشد.
همچنین توضیح داد: از مسیر سد تا رودخانه، که در این مسیر آبراهه‌هایی وجود دارد که همراه این آب‌ها به اندازه ۶۳ یا ۶۴ میلیون مترمکعب می‌شود که همه حق ابه برای رودخانه کرج که با سازمان محیط زیست به توافق رسیده بودند این مقدار فقط باید از خود سد تامین شود و ابراهه‌های اطراف این رودخانه جدا محاسبه می‌شوند.
وی ادامه داد: سازمان محیط زیست موافقت کرد که این ۶۴ توزیع از سد همراه آبراهه‌هایی که در مسیر رودخانه قرار دارد رهاسازی شود و هیچ نخاله‌ای هم در محیط ریخته نشود؛ که این مسئله هم مشکل آلودگی حل می‌شود و هم مشکل آب و از طرف دیگر آب باکیفیت هم به دست مردم تهران برسد، و این پروژه همچنان به قوت خود کار می‌کرد.
مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست افزود:، ولی امروز در حال حاضر باید این مسئله بررسی شود که آیا در مسیر تونل آسیب محیط زیستی داشته است، آیا این رهاسازی آب که وزارت نیرو مقدار آن را تعیین کرده بود اتفاق می‌افتاد یا نه، که اگر آن مقدار تعیین شده رخ ندهد آسیب‌های محیطی به منطقه کرج و مسیر رودخانه وارد می‌کند که بسیار جبران ناپذیر است.
همچنین گفت: نظارت بر آلودگی اطراف رودخانه با محیط زیست است و باید پیگیری و نظارت شبانه روزی داشته باشد، ولی به علت کمبود نیرو و یا اینکه افرادی که رودخانه را آلوده می‌کنند ممکن است در شب اقدام به این کار کنند، دور از نگاه افراد دیگر به خصوص محیط زیست اتفاق می‌افتد.
باقرزاده کریمی گفت: در اصل کنترل بر آلوده سازی رودخانه با مشکلاتی بسیار پیچیده روبرو است. هدف گذاری محیط زیست برای حق آبه رودخانه کرج به مراتب بیشتر از قبل شده است و سازمان محیط زیست در حال پیگیری هست که این حق آبه به بیشتر از ۱۰۰ میلیون مترمکعب برسد.

بیشتر بخوانید:
شکار باز هم قربانی گرفت / واکنش‌ها به درگیری خونین در سوادکوه
انتهای پیام/ برچسب ها: محیط زیست رودخانه کرج

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست رودخانه کرج میلیون مترمکعب رودخانه کرج آب رودخانه وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۶۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا طاهری با اشاره به برگزاری جلسه بررسی مشکلات و معظلات رودخانه کن با حضور معاون این اداره کل، نمایندگان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب منطقه ای تهران، شهرداری های مناطق ٥، ٩، ١٨، ٢١، ٢٢ گفت: رودخانه کن بزرگترین رودخانه ورودی شهر تهران است و از منظر محیط زیستی و گردشگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با گسترش محیط شهری، افزایش نفوس و کاهش نزولات جوی و بهره برداری های غیر اصولی صورت گرفته معضلات فراوارنی را به‌وجود آورد است.

وی به بخشی از معضلات این رودخانه اشاره و تصریح کرد: تخلیه نخاله و پسماند، ورود فاضلاب های بهداشتی و صنعتی، نبود ایمنی مناسب در حریم و بستر رودخانه و … از جمله موضوعات مطرح و بررسی شده در این جلسه بود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد: پس از تبادل نظر و تشریح مشکلات و اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف، مقرر شد ماتریس وظایفی برای همه دستگاه های متولی تنظیم شود و همچنین همکاری هایی فی مابین در خصوص رفع معضلات مربوط به رودخانه کن تقویت شود.

کد خبر 6093949

دیگر خبرها

  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم