Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@09:26:41 GMT

منشا بوی بد جنوب تهران و اطراف فرودگاه امام کجاست؟

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۰۰۸۰۰

ساعت 24-ساکنین شهرک واوان در جنوب تهران که همواره با استشمام بوی نامطبوع در منطقه روزگار خود را سپری می کنند، برای حل مشکل خود تاکنون با مراجعه به مسئولین دستگاه‌ها و ادارات مختلف وانجام مکاتبات بسیاری با آنها، اما نتیجه‌ای مطلوب بدست نیاورده اند.

بخشی از فاجعه زیست‌محیطی و مشکلات اهالی منطقه به‌ویژه ساکنین فاز یک شهرک واوان را زمانی می‌توان درک کرد که شخصاً در محل حضور داشته و ضمن تنفس بوی نامطبوع و نیش چند پشه را در اقصی نقاط بدن حس کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود نعمت طبیعی رودخانه سالور در جوار شهرک واوان، متأسفانه به علت بی‌تدبیری مسؤولان برخی از ادارات و دستگاه‌ها و عدم رعایت قوانین و عدم حفاظت از محیط‌زیست، توسط بعضی از افراد باعث شده تا این نعمت الهی به یک معضل و بلای طبیعی برای اهالی این شهر تبدیل شود.

 رودخانه سالور که زمانی مسیری برای عبور آب جاری‌شده از سرچشمه‌های کوه‌های البرز بوده و در ادامه مسیر خود در برخی از فصول سال یکی از راه‌های انتقال بخشی از آب سد کرج به اراضی پایین‌دست بوده، امروزه به‌عنوان یک شاهراه انتقال فاضلاب مناطق بالادستی، شهرها و روستاها و مراکز تولیدی، صنعتی واقع در جوار رودخانه به مناطق جنوب غربی استان تهران شده است.

در کمال تأسف به علت سوءاستفاده برخی از افراد فرصت‌طلب از یک‌سو و کمبود امکانات و بعضاً بی‌توجهی مسئولین دستگاه‌های نظارتی و گاهی هم ضعف در اجرای قوانین باعث شده، در نقاطی از این رودخانه عرض بستر عبور آب کاهش پیدا کند و راه‌آب در برخی از نقاط هم با ایجاد آب‌بندها، مسدود و باعث به وجود آمدن حوضچه‌های در مسیر شود که یکی از مهم‌ترین عوامل انتشار بوی نامطبوع و مشمئزکننده در منطقه است.

 تخلیه نخاله‌های ساختمانی، ساخت سازهای غیرمجاز در اطراف رودخانه، هدایت فاضلاب‌های خانگی و گاهاً فاضلاب و پساب‌های فاضلاب‌های صنعتی و شهری شهرک‌ها و روستاهای واقع در جوار این رودخانه، برداشت‌های غیرمجاز از آب برای مصارف کشاورزی و بستن راه عبور آب با ایجاد موانع و پل‌های غیرمجاز و ده‌ها مسئله دیگر باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی برای مردم ساکن در شهرک واوان و حتی شهرهای پایین‌دست این منطقه شده است.

خانم حسینی یکی از ساکنین فاز یک شهرک واوان می‌گوید: پیش از ۲۰ سال است که در این منطقه زندگی می‌کنم و به علت استنشاق بوی نامطبوع، دچار بیماری‌های ریوی و تنفسی شده‌ام، بارها مشکلاتمان را به مسئولین گوشزد کرده‌ایم، ولی انگار ساکنین این منطقه از افراد فراموش‌شده جامعه هستند و کسی به داد ما نمی‌رسد.

 وی تأکید کرد: با وزش باد و گرم شدن هوا، بوی تعفن و تهوع‌آور بیشتر وارد خانه‌های ما می‌شود و نفس کشیدن سخت‌تر، با وضعیت این محل هیچ‌کس راضی نمی‌شود، حتی برای مهمانی به خانه‌های ما مراجعه کند.

 آقای مرادی یکی دیگر از اهالی این منطقه ضمن اشاره به مکاتبات و پیگیری‌های صورت گرفته با دستگاه‌های مختلف تأکید کرد: علی‌رغم مراجعات متعدد هیچ‌کس پاسخگوی حل این معضل نیست، هرازگاهی چندنفری از دستگاه‌های مختلف به این محل مراجعه می‌کنند و فقط وعده حل مشکل را می‌دهند و می‌روند دیگر حتی پشت سرخود را هم نگاه نمی‌کنند.

 وی می‌گوید: ما از مسئولین امر فقط انتظار داریم، چند ساعت به‌اتفاق خانواده خود، به این محل مراجعه و مهمان ما باشند، اگر توانستند این وضعیت را تحمل کنند، ما دیگر هیچ‌چیز از آنها نمی‌خواهیم و تا آخر عمرمان با این شرایط زندگی می‌کنیم.

کودکان ساکن در این محل هم از نبود امکانات رفاهی، فرهنگی و فضایی برای بازی‌های کودکانه و دیگر کمبودها گلایه دارند و می‌گویند: در کنار تمام کمبودها و وجود بوی نامطبوع، حضور افراد ولگرد و سگ‌های بلا صاحب در محل و تاریکی معابر وضعیت امنیت ما را به خطر انداخته و با تاریک شدن هوا ما می‌ترسیم حتی در کوچه‌ها تردد کنیم.

وعده رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام واهی بود

حسن آقا هم که یکی دیگر از ساکنان و جزو کسبه این محل است، بیان می‌کند: بارها مسائل و مشکلات این منطقه از طریق رسانه‌های مختلف و در روزنامه‌ها و صداوسیما بیان‌شده، ولی متأسفانه گویا گوش مسئولین امر از شنیدن مشکلات ما پر و برایشان عادی شده که در جهت رفع مشکلات ما قدم برنمی‌دارند و یا اگر هم کاری انجام داده‌اند، به‌اندازه‌ای بوده که اثرگذاری در منطقه نداشته است.

 وی گفت: وقتی سال گذشته از رسانه‌ها مطلع شدیم که مسئولین، برای رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام قرار است، اقداماتی انجام دهند، خوشحال شدیم و دل‌خوشی پیدا کردیم که شاید به مسائل منطقه ما هم رسیدگی شود، ولی افسوس که این وعده واهی و خیالی عبث بود.

برای پیگیری موضوع با مراجعات متعدد به مسئولان ادارات و دستگاه‌های متولی که برخی از پاسخگویی سر باز زدند و علی‌رغم رایزنی‌های انجام‌شده، اما متأسفانه پاسخی قانع‌کننده و امیدوارکننده برای اهالی به دست نیامد و انتظار می‌رود که مسئولان عالی‌رتبه استانی و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکل مردم این منطقه اقدامات شایسته‌ای انجام دهند.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۰۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوی خون و تعفن در میدان بهمن | وجود کابلهای فشار قوی مردم اطراف راه آهن را آزار می دهد

به گزارش همشهری آنلاین، محمد امین سالاری پور با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران در واکنش به گزارش امانی عضو شورای شهر تهران از محله جوادیه با بیان اینکه وضعیت خدمات شهری رو به پیشرفت است، گفت: محله جوادیه ۳۰۰ هکتار با ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و حدود ۱۶۰ پروانه در بافت فرسوده این محله صادر شده است؛ براساس برنامه باید ۳ درصد نوسازی انجام می شد که ما در این حدود نوسازی داشتیم و حتی چند پروژه تجمیعی داشتیم که چند مورد بیش از ۲۰ پلاک بودند.

او با بیان اینکه به حد استاندارهای مورد توقع مدیریت شهری تهران رسیدیم، گفت: شهرداری تهران با تملک یک قالیشویی به زودی یک بوستان ۵ هزار متر مربعی را افتتاح خواهد کرد و همچنین یک پارکینک زیر سطحی و مجموعه ورزشی در حال ساخت است و اعتبار آن پیش بینی شده و به زودی وارد مدار بهره برداری می‌شود.

سالاری پور با بیان اینکه در مورد نقش اتباع در گود باغ آذری باید بگویم که این محله خاص و فرسوده است و حضور اتباع در این محله چشمگیر است و چون معابر باریک است ما به صورت مکانیزه نمی توانیم در این معابر خدمت رسانی کنیم و به اهالی تذکر دادیم که در مورد نظافت دستی نکاتی را رعایت کنند گفت: البته در سه نطقه محل جوادیه سرویس بهداشتی داریم و در مورد وضعیت مدارس باید بگویم که ۳۱ مدارس و پیش دبستانی داریم که آموزش و پرورش موارد مورد نیاز را اعلام کرده بود و اگر موردی را اعلام نکند ما وارد نمی شویم.

او در مورد مشکل خون آبه و بوی تعفن در میدان بهمن نیز گفت: در مورد لایروبی نهر جگرکی باید بگویم که یک قسمت از منطقه درگیر جکرگی است و برای رفع موضوع باید اقدامات فرهنگی نیز صورت گیرد.

سالاری پور با بیان اینکه نزدیک به ۱۵ پروژه محله در سال جاری پیش بینی شده گفت: ریل راه آهن تهران- اهواز ۱۱۴ کیلومتر مربع است و مردم نمی‌توانند ساخت و ساز داشته باشند و همچنین وجود کابل‌های فشار قوی مردم را به دردسر انداخته است.

کد خبر 848330 منبع: ایسنا برچسب‌ها ساخت و ساز ریل و راه آهن - قطار شهرداری منطقه ۱۶

دیگر خبرها

  • بوی نامطبوع شهرستان بندرترکمن را فراگرفت/ فرماندار: علت حادثه در حال بررسی است
  • امام‌زاده ابراهیم کجاست و چرا سرخط اخبار قرار گرفت؟
  • ناپدید شدن یک کودک در استان گلستان / یسنا کجاست؟
  • آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ در اطراف بازار اصفهان برای پارک موتورسیکلت‌ها + لیست پارکینگ‌ها
  • آبشار آبگرمه دورود با مناظر رویایی+فیلم
  • قسام با موشک «رجوم» شهرک حولیت را به آتش کشید
  • سختی کار نفتی‌ها
  • برگزاری تورنمنت برای استعدادیابی در فوتبال پایه
  • حادثه دریایی جدید در اطراف یمن
  • بوی خون و تعفن در میدان بهمن | وجود کابلهای فشار قوی مردم اطراف راه آهن را آزار می دهد