Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ حادثه سیل ابتدای سال 98 زوایای پنهانی از تخلفات شهری را عیان کرد. ساخت و ساز در حریم رود دره‌ها گرچه ممنوع است اما برخی افراد ذی‌نفوذ در بستر رودخانه‌‎ها هتل می‌سازند و یا رستوران‌هایی راه‌اندازی می کنند که در پس آن منجر به از بین رفته جان هموطنان خواهد شد.

این روزها رود دره های تهران  اسیر ذینفعانی شده‌اند که از خانه رود ارتزاق می‌کنند و ممنوعیت‌ها برایشان موضوعیت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی از این رود دره‌های اطراف پایتخت، ساخت و سازهایی انجام شده که با وجود داشتن حکم قلع، باز هم به کار خود ادامه می‌دهند. در این خصوص این سوال مطرح است که چرا زور شهرداری به رستوران‌های حاشیه رودخانه‌ها نمی‌رسد و اقدامی در این رابطه انجام نمی‌‌شود؟

محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی تهران، ری و تجریش در این رابطه به خبرنگار برنا گفت: متاسفانه طی سال‌ها و دهه‌های اخیر، به لحاظ قصوری که مدیریت‌های شهری و فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها داشتند و به دلیل عدم همراهی مراجع قضایی و انتظامی شاهد بودیم که در حریم رودخانه‌ها و رود دره‌ها و اطراف شهر تهران و مسیرهای تفرجگاهی مانند محدوده دربند، توچال، سرخه حصار، دارآباد، کن و فرحزاد و همچنین روستاهای محدوده‌ی اطراف تهران، ساخت و سازهای گسترده‌ای اتفاق افتاده است.

او افزود: علاوه بر این که شکل‌گیری این ساخت و سازها تخلف بوده،  نوع ساختمان‌ها هم از ایمنی و پایداری لازم برخوردار نیست و به شدت در مقابل بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و... می‌تواند حادثه خیز باشد. ضمن اینکه مناطق و عرصه‌های تفرجگاهی زیبا و بی‌نظیر را به منظرهای نابهنجار و به هم ریخته تبدیل کردند که در شان مجموعه شهر تهران و اطراف نیست.

سالاری با اشاره به حادثه وقوع سیل در ابتدای سال 98، تصریح کرد: انتظار این بود که در ایام سیل سال گذشته که این موضوع به صورت فراگیر در سطح کشور اتفاق افتاد و همه‌ مسئولین نظام در همه ترازها و مدیریت شهری نسبت به این موضوع دغدغه داشتند و مردم دریافتند که این‌گونه رویه‌های غلط و ساخت و ساز بی حساب و کتاب برای شهر و شهروندان آسیب‌های جدی دارد، اقدامی انجام می‌شد. از این طریق لازم بود در آن فضا مسئولین قضایی و اجرایی ما نسبت به قلع و قمع و تخریب این زایده‌های اطراف تهران و بقیه کلانشهرها اقدام می کردند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: هتلی که در مسیر رودخانه فشم واقع شده و در محدوده اراضی زربند است، مشمول این ساخت و سازهاست تا جایی که شخص رئیس جمهور هم از آن اسم می‌برد. عملا یک ساختمان بلندمرتبه دقیقا در حریم و وسط رودخانه ساخته شده است. وقتی با این‌ها برخورد جدی نمی‌شود اعتماد و اطمینان را از مردم سلب می‌کند و سپس آنان به این رویه‌ها ادامه می‌دهند.

او خاطرنشان کرد: عرصه‌های تفرجگاهی و رودخانه‌های ما منابع ملی و طبیعی هستند که متعلق به همه مردم است و آحاد مردم باید دسترسی به این عرصه‌ها داشته باشند. عملا این ساخت و سازهای غیرمجاز حقوق عمومی مردم سلب می‌کند و عرصه عمومی و تفرجگاهی یک رودخانه توسط بخشی از شهروندانی که به دنبال منافع شخصی و کسب و کار خودشان هستند، سلب شود.

سالاری تاکید کرد: در هیچ کجای دنیا این گونه نیست. ایراد جدی به مسئولین وارد است که از فضای ایجاد شده در سیل سال گذشته استفاده نکردند و نسبت به قلع و قمع آنان اقدام نشد. شهرداری قطعا به تنهایی نمی‌تواند کاری کند. به عنوان مثال برخی اقدامات در دربند عجیب است. پل زدند و رودخانه را گرفتند و بدون رعایت مسائل ایمنی فعالیت می‌کنند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این سوال که چرا با این متخلفان برخورد قانونی صورت نمی‌گیرد؟ گفت: به دلیل اینکه میزان شکل‌گیری آنان زیاد بوده، ذینفعان متخلف این حوزه زیاد شده که ورود شهرداری در این مقیاس قطعا منجر به تبعات اجتماعی و اعتراضات عمومی می شود. در حال حاضر فضای کشور به صورتی است که مردم به شدت در حوزه معیشتی دچار مشکل هستند و نیاز به اهتمام همه دستگاه‌ها و نهادها به صورت توامان در حد شورای تامین شهر و استان دارد که در آنجا با محوریت شهرداری باشد به شرط اینکه اطلاع‌رسانی شود و برای مردم دوباره تبیین شود تا از این موضوعات سوءاستفاده نکنند با این حال انصافا شهرداری در محدوده طرح تفصیلی و حریم شهر نسبت به سایر شهرهای اقماری کارنامه خوبی دارد.

خبرنگار: سیمین برادران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حقوق سیل شورای اسلامی شهر تهران معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۷۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌های ایمنی برای هشدار نارنجی بارندگی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، با توجه به هشدار‌های نارنجی اداره کل مدیریت بحران استانداری مبنی بر تقویت سامانه بارشی از امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت لغایت پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه توجه به نکات زیر برای شهروندان الزامی می‌باشد.

۱- از انجام سفر‌های غیرضروری اجتناب نمایید.

۲- مسافرین عزیز از تردد، توقف، اسکان، برپایی کمپ و چادر مسافرتی در حاشیه و مجاورت رودخانه، مسیل‌ها، کوه‌ها، دره‌ها، سیل‌بند‌ها و کانال‌ها خودداری نمایید و از محکم بودن چادر‌های مسافرتی و ایمن بودن محل اسکان اطمینان حاصل نمایید.

۳- خودرو‌های خود را در محل‌های مسقف و ایمن پارک نمایید.

۴- در زمان رعد و برق از تلفن همراه استفاده نکنید.

۵- در زمان اعلام هشدار، کوهنوردی نکنید و در ارتفاعات قرار نگیرید.

۶- از دست زدن به تابلو‌های برق جداً خودداری کنید.

۷- وسایل برقی خود را در زمان رعد و برق از پریز برق جدا کنید.

۸- از پناه گرفتن یا ایستادن زیر تک درخت در دشت خودداری کنید.

۹- با توجه به وزش باد‌های شدید از قرار گرفتن در زیر درختان و سقف‌های ناایمن خودداری کنید.

۱۰- شاخه‌های پوسیده و خشکیده درختان اطراف ساختمان خود را که هنگام وقوع توفان و تند باد احتمال سقوط دارند قطع کنید.

۱۱- کیف شرایط اضطراری و جعبه کمک‌های اولیه را همواره در منزل آماده داشته باشید.

۱۲- در صورتی که مجبور به ترک منزل یا محل سکونت خود هستید قبل از خروج حتما جریان برق، آب و گاز را قطع کنید.

۱۳- به آرامی رانندگی کنید و مراقب خرابی‌های جاده و شیب‌ها باشید.

۱۴- چوپانان و عشایر عزیز از خارج کردن دام و طیور از محل نگهداری و از چرا یا تعلیف دام در حاشیه و مجاورت رودخانه، مسیل‌ها، کوه‌ها، دره‌ها، سیل‌بند‌ها و کانال‌ها خودداری نمایید.

۱۵- کشاورزان عزیز از فعالیت بر روی زمین‌های نزدیک رودخانه و مسیل‌ها اجتناب نمایید.

دیگر خبرها

  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • واژگونی پراید در آزادراه قزوین- تهران ۳ فوتی برجای گذاشت
  • اسلامی: ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند/ گروسی به ایران می‌آید
  • ساخت پارکینگ‌های محلی منطقه‌ای و ارتقاء ایمنی شهروندان در دستور کار شهرداری منطقه۱۶ باشد
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • حادثه دریایی جدید در اطراف یمن
  • توصیه‌های ایمنی برای هشدار نارنجی بارندگی
  • بوی خون و تعفن در میدان بهمن | وجود کابلهای فشار قوی مردم اطراف راه آهن را آزار می دهد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس