Web Analytics Made Easy - Statcounter

شن‌چاله‌های ناشی از خاکبرداری‌های بی‌رویه معادن استان تهران در محدوده رودخانه کن اما و اگرهای بسیاری را به جهت تهدید‌آمیز بودن بزرگراه‌ فتح و فرودگاه مهرآباد ایجاد کرده است. ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۰ استانها استان تهران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، استان تهران دارای 355 معدن به ویژه معادن شن، خاک و سنگ آهک می‌باشد و علاوه بر این 24 نوع ماده معدنی نیز در این استان شناسایی شده است و هر چند علت برخی از ریزگردها، ذرات معلق و آلودگی تهران ناشی از گرد و خاک برخی از این معادن می‌باشد اما این بار نکته مهّم شن چاله‌های ایجاد شده ناشی از خاکبرداری این معادن است امری که اگر مورد رسیدگی جدی قرار نگیرد در آینده‌ای نه چندان دور تهدیدی برای امنیت بزرگراه‌های مختلف این استان است تا جایی که سید نصرالدین الیاس‌زاده معاون دفتر فنی استانداری تهران عصر امروز در جلسه شورای معادن ضمن هشدار نسبت به شن چاله‌های اطراف رودخانه کن اظهار داشت: در ادامه بزرگراه بروجردی معادن خطرناک و گودال‌هایی با عمق 70 تا 80 متر وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: سه معدن فربت، شن ما و خلیج مرکزی در آنجا قرار دارند که وضعیت آن‌ها بسیار خطرناک است چرا که پل‌های بزرگراه بروجردی در درون این معادن جانمایی شده‌اند.

شکستگی جداره سبب شستگی بزرگراه فتح و فرودگاه مهرآباد می‌شود

این موضوع در حالی امروز به یکی از موضوعات جدی استان تهران بدل شده است که بدانیم گود فربت و خلیج کاملاً در مجاورت رودخانه کن قرار دارند و گود شن ما نیز در مجاورت مناطق مسکونی است که اگر جداره آن‌ها با شکستگی روبه‌رو شود خطرات بسیاری را ایجاد می‌کند. همچنان که سید محمد فیاض شهردار منطقه 18 نیز در ادامه جلسه شورای معادن با اشاره به برداشت 50 میلیون مترمکعب از معادن شن در این منطقه تصریح کرد: با توجه به گودبرداری 90 هکتاری از مساحت 200 هکتاری معادن، شکستگی جداره معادن سبب شستگی بزرگراه فتح و فرودگاه مهرآباد می‌شود از این‌رو درخواست ما این است که این موضوع به طور اساسی مورد توجه قرار گیرد چرا که به جهت خاکبرداری در حریم رودخانه، آب منطقه‌ای باید ورود جدی داشته باشد.

شهردار منطقه 18 افزود: معادن در این مناطق تنها 30 متر مجوز خاکبرداری داشتند در حالی که 70 تا 80 متر گودبرداری انجام شده است، بنابراین پیشنهاد می‌شود برای شرکت فربت اجرای طرح پایدارسازی انجام شود چرا که گود بزرگراه بروجردی دچار ترک شده است.

وی همچنین بیان کرد: برای گود خلیج نیز اگر طرح پایدارسازی با نخاله اجرا شود 3 میلیون مترمکعب نخاله نیاز است، همچنین معدن شن ما حدود 70 هزار مترمکعب مخلوط به صورت غیرمجاز دپو کرده است که می‌توان از آن برای پایدارسازی گود استفاده کرد چرا که ریختن نخاله زمان‌بر است و اگر با روش نخاله پایدارسازی شود 6 سال به طول می‌انجامد.

شهردار منطقه 18 با بیان اینکه مالکان باید ضرر و زیان به شهر را جبران کنند عنوان کرد: ظرف شش ماه آینده باید این گودها ایمن شود.

تهران| شورای معادن استان تهران فعال می‌شودتهران| سند راه معادن استان تهران تهیه می‌شودضرورت احیای معادن استان تهران برای جلوگیری از بحران در زمان سیلاب

معادن اطراف رودخانه کن از دهه 30 فعال هستند

در ادامه علی عبدی معاون امور معادن و صنایع معدنی استان تهران افزود: معادن اطراف رودخانه کناز دهه 30 فعال بودند و در دادسرا جهت برداشت غیرمجاز آن‌ها پرونده تشکیل شده است.

وی بیان کرد: در غرب تهران با هماهنگی شرکت آب منطقه‌ای برای معادنی که در حریم بستر قرار دارند هیچ‌گونه مجوزی صادر نشده است و قرار شده هرگونه برداشت از رودخانه کرج و شادچای صرفاً در چارچوب ساماندهی شرکت آب منطقه‌ای باشد که 800 متر به عنوان حریم مشخص شده است.

تسلط بر وضعیت شن چاله‌های استان تهران چقدر است؟

در ادامه محمدرضا نجفی نماینده مردم تهران، پردیس واسلامشهر با طرح سوألی مبنی بر میزان تسلط و اشراف بر مناطق مختلف دیگر به ویژه در غرب استان تصریح کرد: باید وضعیت معادن استان تحت کنترل قرار گیرد تا مبادا تا 2 سال دیگر این موضوع در مناطق دیگر نیز رُخ دهد این موارد باید شفاف و در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

که در ادامه کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران بیان کرد: شبیه این گودال‌ها در استان تهران بسیار است.

وی افزود: سال گذشته موضوع در شورای برنامه‌ریزی شهر تهران مطرح شد و در کمیسیون ماده 5، آن منطقه تغییر کاربری به فضای سبز داده شده است و با وجود تهدیدآمیز بودن متأسفانه شهرداری با مالکان توافق نمی‌کند.

تشکیل کمیته برای بررسی فنی و علمی موضوع شن چاله‌های اطراف رودخانه کن

هشدار اعضای شورای معادن استان مبنی بر تهدیدات احتمالی ناشی از ادامه فعالیت معادن مجاور رودخانه کن و  شکستگیجداره‌های آن‌ها سبب شد که محمد تقی‌زاده معاون امور عمرانی استاندار تهران خواستار تشکیل کمیته‌ای برای بررسی فنی و علمی موضوع شود که با تشکیل کمیته فنی ضمن بررسی ابعاد مختلف این موضوع، طرح جدیدی برای ایمن‌سازی آن‌ها اجرایی شود.

ضرب‌الاجل یک ماهه استاندار تهران برای رسیدگی به وضعیت شن چاله‌های استان تهران

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران نیز در این راستا با بیان اینکه باید در رابطه با معادن استان و ذرّات معلق که بی‌ارتباط با بهره‌برداری از معادن نیست گزارش پیوست ارائه و در اختیار اعضای کارگروه قرار گیرد اظهار داشت: با توجه به شرایط منطقه 18 باید پیش از وقوع حادثه جدی بررسی جامع‌تری نسبت به معادن استان صورت پذیرد.

وی با اشاره به لزوم ارائه گزارش کامل از وضعیت معادن استان افزود: در مورد حقوق حقه دولت بر مبنای ارزش پول و با توجه به نرخ تورم گزارشی از وضعیت بدهکاری معادن ارائه شود.

استاندار تهران ادامه داد: در رابطه با معادن منطقه 18 شهرداری باید مشخص کند که چگونه با مالکان توافق می‌کند؟ همچنین باید کارگروهی در معاونت عمرانی تشکیل و میزان خسارت وارده را بررسی کند تا برای تثبیت این وضعیت و پیشگیری از حوادث آتی اقدامات لازم انجام شود.

محسنی بندپی در پایان خاطرنشان کرد: باید مشخص شود به لحاظ حقوقی چه مطالبه‌ای می‌توانیم از بهره‌بردار داشته باشیم و تا یک ماه آینده یعنی 21 خردادماه در مورد این موارد اقدامات لازم انجام شود.

انتهای پیام/ن

R7840/P/S6,60/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۲۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران

به گزارش صدای ایران از ایرنا، حسین اخگر پور روز جمعه اظهار کرد: با توجه به اینکه مسیر شهید هاشمی از بزرگراه‌های پر تردد و از مسیر‌های منتهی به بهشت زهرا (س) محسوب می‌شود اغلب کودکان کار در حاشیه این مسیر و در غرفه‌ها مشغول فروش گل هستند.

وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از سوء استفاده از کودکان، احتمال خطر تصادف آنها و ایمنی ترافیکی در حاشیه بزرگراه در قالب طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ۶۳ کودک مشغول به کار در غرفه‌ها توسط مددکاران سازمان بهزیستی جذب و به منظور ساماندهی جمع آوری شدند.

به گفته این مسوول، شناسایی سر شبکه‌های به کارگیری کودکان در حاشیه این محور و بهشت زهرا (س) در دستور کار قرار دارد.

پیک موتوری برقی در محدوده بازار تهران آغاز به کار می‌کند

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه ۱۲ گفت: در راستای حفظ محیط زیست و تشویق شهروندان به استفاده از وسایل نقلیه برقی و پاک، پیک موتوری برقی جایگزین موتور‌ها با سوخت فسیلی در محدوده بازار تهران می‌شود.

زینب عبادی اظهار کرد: طبق مصوبه شورای ترافیک شهر تهران ورود هرگونه وسیله موتوری با سوخت فسیلی به داخل محدوده بازار ممنون است و به موتورسواران مجوز یا کارت ورود به محدوده داده می‌شود و موتور‌های بدون مجوز ضبط و به پارکینگ منتقل خواهند شد.

وی ادامه داد: طبق این مصوبه باید در راستای تشویق شهروندان به استفاده از موتور‌های برقی تسهیلات ویژه‌ای برای این افراد مانند ورود به محدوده بازار بدون مجوز در نظر گرفته شده است.



عبادی افزود: با توجه به جمعیت شناور روزانه بازار بیش از ۲ میلیون نفر و جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ سلامتی شهروندان، استفاده از پیک موتوری برقی به جای موتور‌های فسیلی برای جابه جایی بار اصناف در محدوده بازار در نظر گرفته شده که به زودی این طرح اجرایی خواهد شد.

وی گفت: این موتور‌ها با استفاده از باتری شارژی تا ۹۰ کیلومتر قادر به حرکت خواهند بود که در کیوسک‌های در نظر گرفته شده می‌توانند پس از ۹۰ کیلومتر، باتری خود را با باتری تازه شارژ شده مبادله کنند.

دیگر خبرها

  • ساماندهی کودکان گل فروش اطراف بهشت زهرا / فعالیت پیک موتوری برقی در بازار تهران
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل + عکس
  • تهران قدیم | تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل/ عکس
  • تسهیل در روند اجرای آزادراه شهید شوشتری ظرف ۱۰ روز آینده
  • تشکیل کارگروه مشترک پلیس و شهرداری، برای رفع نواقص نقاط پرتصادف تهران
  • آبشار آبگرمه دورود با مناظر رویایی+فیلم
  • افزایش شمار قربانیان فرونشست بزرگراه در جنوب چین
  • تسهیل در روند اجرای بزرگراه شهید شوشتری ظرف ۱۰ روز آینده